TOP

Hoe gaat het met Take Two?

Het Italiaanse jeansmerk Take Two is vanaf deze zomer weer terug op de Nederlandse markt, na een korte periode van afwezigheid. Textilia liet zich door de nieuwe agent Danielle Weever bijpraten.

Je hebt Take Two onlangs opnieuw gelanceerd in Nederland. Wanneer ligt het weer in de winkels?
Danielle Weever: “Vanaf de  voorjaarscollectie 2011, die we voor directe levering hebben verkocht. Hetzelfde geldt voor de najaarscollectie 2011. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat Take Two zo kort mogelijk is weggeweest van de markt en hier zo min mogelijk ‘schade’ door heeft opgelopen.”

Maakt de kredietcrisis het moeilijker om er weer tussen te komen?
“Winkels zijn nu juist op zoek naar onderscheidende merken. De juist wat gekkere en uitgewerktere modellen gaan ontzettend hard in de verkoop. Het draait er allemaal om dat wij met de juiste klanten gaan samenwerken. Uiteindelijk gaat het om een wisselwerking: de klant wil geld verdienen en wij zorgen ervoor dat het juiste product bij hen in de winkel ligt. Wij stellen in deze tijd geen verplichtingen naar onze klanten toe; wij gaan uit van de kracht van het merk en van de verkoop aan de juiste winkels.”

Heb je vooral nieuwe klanten of ook klanten van de vorige agent?
“Beide. De bestaande klanten mogen als eerste bepalen of zij met Take Two verder willen. Zo niet, dan zoeken wij in de desbetreffende plaatsen naar de juiste partners om mee samen te werken. Wij willen alleen maar met partners samenwerken die hetzelfde gevoel bij Take Two hebben als dat wij en die ook overtuigd zijn van de kracht van het merk. Alleen op deze manier kun je een gezonde samenwerking ontwikkelen en verder uitbouwen.”

Hoeveel verkooppunten heb je al in Nederland?
“Wij hebben nu 90 verkooppunten in de Benelux, zoals onder andere Sparkxx, De Basiliek, 4-Men, Johnsons, Chaos by Cees Jonk, Gassel Casuals, Impulz Mode, Re-Port Menswear, Maradgo Mode, Het Lederhuys en The Blue Stone.”

Wat is op dit moment hét item uit de collectie?
“Wij werken voor bepaalde modellen met een nieuwe vorm van stretch, namelijk de Powerstretch. Dit slaat onwijs goed aan bij de consument! Het zit waanzinnig lekker en comfortabel.”

 

Over Take Two

Land van herkomst: Italië
Agent/importeur: Daniëlle Weever Agenturen in Maarssen
Collecties: 4 per jaar voor heren en dames.
Verhouding aanbod: 70% onderstukken en 30% bovenstukken
Winkelverkoopprijzen: middenhoog, van € 89,95 voor een chino tot € 199,95 voor een uitgewerkte jeans