TOP

Hoe gaat het met One Green Elephant?

Het Duitse jeansmerk One Green Elephant wordt sinds afgelopen zomer in Nederland vertegenwoordigd door Andy Laffertu van La Vertu. Na de eerste verkoopronde zijn er al 40 verkooppunten in Nederland.

Hoe gaat het met One Green Elephant in Nederland? Andy Laffertu: “Sinds de afgelopen Bread & Butter zijn we bezig met de introductie van One Green Elephant in de Benelux. De reacties op de beurs waren heel positief. We hebben nu de eerste verkoopronde voor zomer 2012 (levering januari/februari) afgesloten en zijn gestart met de verkoop van de levering maart/april en NOS.”

Hoeveel winkels in Nederland hebben het ingekocht? “We hebben tijdens de eerste ronde gekozen voor de betere modehuizen en jeanszaken met A-merken. Na de eerste ronde hebben we mede dankzij het succes van onze unieke ‘double dyed color jeans’ 30 klanten geschreven en meer dan 40 verkooppunten gerealiseerd.”

Wat is de kracht van het merk? “De prijs/kwaliteit, pasvorm, modiciteit en innovatie. De prijzen voor broeken liggen tussen €69,95 en €99,95. Daarnaast heeft het merk ervaring vanuit eigen retail in Duitsland en kan er door het eigen productiebedrijf snel op trends worden gereageerd. De totale collectie bestaat uit vier segmenten voor zowel dames als heren: Denim, Tokyo (urban), Sapporo (street & sport) en Edition (hoogwaardige basics).”

Maakt de crisis het moeilijker om er tussen te komen? “Het maakt het zeker niet makkelijker, aangezien de inkoop meer dan ooit gebaseerd is op budget en resultaat. Maar het is motiverend werken als je een product kan bieden dat uniek en hot is, zoals onze double dyed color jeans. Voor deze broek maken sommige inkopers alsnog ruimte in de winkel en in het budget.”

Wat is op dit moment hét item uit de collectie? “Dat is dus onze double dyed color jeans. Een product uit de eigen ontwikkeling, uniek en gepatenteerd, voortgekomen vanuit het succes binnen de eigen winkels in Duitsland. Deze jeans is er in veel verschillende kleuren en heeft aan de buiten kant een andere kleur dan aan de binnenkant, dat bij het omslaan van de pijpen zichtbaar wordt. De pasvormen komen vanuit de succesnummers in het NOS-systeem en zijn daarom perfect.”