TOP

3e SUP 11-City Tour: de ultieme uitdaging

Van 7 tot en met 11 september 2011 vond alweer de 3e editie van de 'SUP 11-City Tour' plaats in Friesland. Vijf dagen lang peddelden de deelnemers over de Friese wateren. De solo wedstrijd werd bij de heren gewonnen door Bart de Zwart en bij de dames door Anne-Marie Reichman.

Deze ‘Tocht der Tochten’ die ditmaal staand op een surfplank word afgelegd, gaat over een afstand van 220 km langs 11 Friese steden. Dit jaar bleek de tocht wederom de ultieme uitdaging. De extreme weersomstandigheden met veel harde wind en regen gedurende de eerste twee dagen maakten de tocht tot een zware beproeving voor de deelnemers. Afgelopen zondag kwamen de deelnemers moe maar voldaan aan bij de finish in Leeuwarden, na eerst nog een aardig eind met flinke tegenwind gepeddeld te hebben. De Team Challenge werd bij de heren gewonnen door het team van Hightide Surfshop uit IJmuiden en bij de dames door het team van de Jongens van Schoorl.

 

Internationaal evenement
Initiatiefneemster van de SUP 11-City Tour is Anne-Marie Reichman, professioneel watersport atlete, Friezin en woonachtig in Hawaï. In 2008 deed ze de tocht solo en sindsdien is het evenement uitgegroeid tot een internationaal evenement met deelnemers uit o.a. Australië, Spanje, Amerika, Spanje Noorwegen, Hawaï en uiteraard Nederland. De optie om met een team mee te doen is in 2010 geïntroduceerd. Voor het grote publiek is de mogelijkheid om de laatste dag etappe te peddelen. Was je er niet bij in Friesland? Bekijk dan het filmpje.