TOP

Hoe gaat het met Made for Loving?

Iedere maand neemt Textilia een nieuw merk onder de loep en vraagt hoe het gaat. Deze maand het Italiaanse merk Made for Loving, sinds kort te koop in Nederland.

Land van herkomst: Italië
Agent: 20.4.7 Agency
Sinds wanneer in Nederland: collectie herfst/winter 2010/2011
Collectieomschrijving: totaalcollectie voor vrouwen, met ‘s winters een zeer uitgebreid aanbod (dons)jassen
Winkelverkoopprijzen: van €39,95 tot €149,95 (exclusief de winterjassen).

Hoe gaat het?
Joyce Kwinten, salesmanager van Made for Loving bij 20.4.7 Agency: “We timmeren hard aan de weg om de naamsbekendheid van Made for Loving te vergroten. Uiteraard door middel van het uitbreiden van de verkooppunten in de Benelux maar ook door media uitingen.”

Wat is de kracht van het merk?
“De marge tussen 2.8 en 3.0 wordt van harte toegejuicht door de winkeliers. Daarbij werken ze met een zeer sterke prijs kwaliteit verhouding. Made for Loving onderscheid zich door haar vrouwelijkheid met een high-fashion-twist. Of zoals zij zelf zeggen: ‘creativity, passion and drive, three words to say ideas, colours and inspiration, and again three words to say Made for Loving.’

Maakt de kredietcrisis het moeilijker om er tussen te komen als nieuw merk?
“Nee, consumenten en daarbij winkeliers zijn op zoek naar vernieuwing en exclusiviteit. De hoge marges, vernieuwende stijlen, diversiteit, hoge kwaliteit en service die Made for Loving biedt vormen samen een zeer aantrekkelijke aanvulling voor de winkeliers.”

Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland?
“De eerste collectie ligt komend najaar in de winkels, te beginnen op 140 verkooppunten in Nederland. We liggen onder andere bij Velvet in Amsterdam, Janssen Noy in Sevenum, Image in Utrecht, Roetgerink in Enter, RB Casuals in Papendrecht, Brandsma mode in Leeuwarden, Passenheim modestad in Wolvega en If & Co in Leiden.”

Wat is op dit moment hét item uit de collectie?
“Twee donsgevoerde winterjassen, die toch heel vrouwelijk zijn. Zie foto.”

Wat staat er het komende half jaar op de planning?                                                            
“We beginnen in juli met de uitlevering van de wintercollectie. Daarnaast houden we ons bezig met de voorbereiding op de Modefabriek en natuurlijk het drukke programma voor de spring/summer collectie voor 2011. Momenteel zijn wij bezig met het maken van afspraken voor het zomerseizoen, waarvan de inkoop loopt van 5 juli t/m 17 september.”