TOP

Hoe gaat het met Bench?

Het Engelse streetwearmerk Bench heeft sinds afgelopen zomer een nieuwe agent in Nederland: Spink Agencies. Die wil het aantal verkooppunten uitbreiden en het merk verkopen op A1-locaties.

Wat is er nog meer voor de klant veranderd? Dennis Snijder van Spink Agencies: “Er zal niet veel voor de klant veranderen behalve dat we onze showroom centraal (Amsterdam) in Nederland hebben. We zullen naast de bekende Fashion collectie ook de Sport- en Kids collectie gaan verkopen van Bench.”

Ga je verder op de eerder ingezette koers met dezelfde klanten? “We hebben goed gekeken in welke winkels en op welke locaties Bench nu aanwezig is. We hebben duidelijke plannen gemaakt welke kant we op willen met het merk. Uiteraard willen we dat doen met de trouwe Bench-klanten. We hebben daarnaast ook veel nieuwe winkels waar we willen graag willen liggen.”

Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland? “We hebben op dit moment ongeveer 100 verkooppunten in Nederland. Van kleinere modeboetiekjes tot gerenommeerde grote modewarenhuizen en sportfashionwinkels. Zoals Rinsma Fashion in Gorredijk, Fiftysix in Noord-Nederland, Bastiaanse Mode in Bavel en Berden in Heerlen.”

Wat is de kracht van het merk? “De bovenkleding: stoere vesten en commerciële jacks in vele goede stijlen. Daarnaast de aantrekkelijke marge en de goede doorverkoop in de winkels. Quote van een klant: Bench is een cash cow.”

Wat is op dit moment hét item uit de collectie? “De bestseller is op dit moment het gebreide vest met fleece voering in diverse kleuren. Deze hebben we in diverse uitvoeringen, zoals kort en lang.”

Wat staat er het komende half jaar op de planning? “Het allerbelangrijkste is dat we zichtbaar worden op A1 locaties. We zijn druk bezig om Bench te introduceren in een aantal winkelketens. Verder zullen we actief met onze kindercollectie kinderwinkels gaan benaderen. Tot nu toe wordt de kinderlijn alleen nog maar als aanvulling verkocht bij winkels die ook de volwassen lijn verkopen.”

Hoe is de wisselwerking met de andere merken die je verkoopt? “Ik verkoop ook Timezone en Who’s that Girl en dat combineert goed. Bench is sterk in de tops, Timezone in de broeken en Who’s that Girl in de jurkjes. Who’s that Girl heeft een iets ander distributie beleid dan Bench en Timezone maar aan de damesboetiekjes kan de vrouwenlijn van Bench ook goed verkocht worden.”