TOP

H&M opent winkel naast Galeries Lafayette

Hennes & Mauritz gaat haar activiteiten in Parijs verder uitbreiden. De nieuwe winkel in de Franse hoofdstad komt in het voormalige Bouchara-pand dat 2000 vierkante meter beslaat, drie verdiepingen telt en is gevestigd naast de beroemde Galeries Lafayette op Boulevard Haussmann. De toplocatie werd in juli door de Zweedse modeketen aangekocht en moet eerst grondig worden gerenoveerd. Een openingsdatum is nog niet bekend.

Met deze deal komt het totaal aantal filialen van H&M in Parijs op zeven en het is de tweede vestiging op de historische Boulevard Haussmann. Vooral de afdelingen kindermode zullen worden uitgebreid, laat H&M in een verklaring weten. Eerder al probeerde de modemacht een winkel op de drukbezochte Champs-Elysée te bemachtigen, waar ook Zara zit, maar dat lukte niet omdat de gemeente Parijs op die plek niet nog meer ketens wil hebben.

Voor het meer dan honderd jaar oude Bouchara komt een eind aan een eeuw winkelhistorie. De winkel, onderdeel van Groupe Eurodif, was de een na laatste in Frankrijk en is inclusief 100 man personeel overgenomen door H&M. In een reactie laat Bouchara weten dat de omzet niet toereikend meer genoeg was om de torenhoge huur van het pand in Parijs te kunnen opbrengen.