TOP

H&M moderniseert winkelbestand, Style Outlets voor tachtig procent gevuld en Girav opent Duitse webshop

H&M gaat zijn complete winkelbestand moderniseren, mannenmodemerk Girav opent een Duitse webshop en Amsterdam The Style Outlets is voor tachtig procent gevuld met winkels. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 5 februari.

Lyst-index: Riem met Gucci-logo veruit favoriet

De Gucci-riem met logo is wederom het hotste modeartikel ter wereld. Dat maakt internationale modezoekmachine Lyst bekend. De riem staat voor de negende keer in krap drie jaar in The Lyst Index en staat voor de tweede keer bovenaan de ranglijst van hotste damesartikelen. De riem wordt gemiddeld 165.000 keer per maand gezocht tussen oktober en december en is daarom een van de hotste artikelen van het decennium. De lijst wordt aangevoerd door Off White. Dr. Martens en Canada Goose zijn de nieuwkomers.

H&M moderniseert winkelbestand

H&M gaat zijn vijfduizend fysieke winkels versneld moderniseren om voorbereid te zijn op het veranderende winkelgedrag van de consument. Dat meldt onder meer Emerce. In die nieuwe opzet zijn de zaken nauwer verbonden met het online kanaal, moeten ze meer inspiratie bieden en fungeren als mini-magazijn voor de webshop. Nieuwe ceo van de H&M Group Helena Helmersson, wil dat de H&M-winkels meer dan nu zullen worden ingezet als magazijn voor online orders, voor het afleveren van pakketten, maar ook voor retouren. De filialen moeten daarom aantrekkelijk blijven als ‘modehub’ en ‘inspirerender’ worden.

Mannenmodemerk Girav opent Duitse webshop

Het Nederlandse mannenmodemerk Girav – bekend van de T-shirts voor lange mannen – opent een webshop in Duitsland. Het merk is al actief in het land, maar was er nog niet online aanwezig. Dat meldt Ecommercenews. De website is een kopie van de Nederlandse versie, met dit verschil dat Duitse klanten voor 14:00 uur hun bestelling moeten hebben geplaats voor directe verzending. In Nederland is dat 23:59 uur. Girav verkoopt tegenwoordig de T-shirts in zeventien verschillende maten en daarnaast ook polo’s, overhemden, truien en vesten.

Style Outlets voor tachtig procent gevuld

De Amsterdam Style Outlets is voor tachtig procent gevuld met winkels, zo meldt projectontwikkelaar Neinver op zijn website. De opening staat gepland voor komend najaar. De bouwwerkzaamheden verlopen volgens de ontwikkelaar goed; de helft van het centrum is al voltooid. Amsterdam The Style Outlets wordt ontwikkeld door Neinver in een joint venture met Nuveen Real Estate. Het centrum biedt straks onderdak aan 115 winkels. Met de opening van deze outlet telt Nederland straks vier outletcentra; naast deze één in Lelystad, één in Roosendaal en één in Roermond.