TOP

Highlights Amsterdam International Fashion Week juli 2009

We hebben de afgelopen weken natuurlijk druk bericht over de Amsterdam International Fashion Week, maar wat waren nu eigenlijk de grote hoogtepunten op de catwalk?

 

  1. Op de donderdag lieten de veertien beste afgestudeerden van zeven Nederlandse modeacademies hun vijf  beste stukken zien tijdens LICHTING 2009. De Vlaamse Ann Boogaerts is terecht uitgeroepen tot winnaar van de ‘G-Star Raw Talent Award’, haar collectie was een ware vlaggenparade en de muziekkeuze bij haar show was subliem.
  2. De verwachtingen waren hooggespannen, maar designer Claes Iversen stelde de bomvolle zaal niet teleur en leverde opnieuw een prachtcollectie af. Showstopper was de gele ‘Post-It’-trenchcoat, een verwijzing naar het thema van de show: Ceci n’est pas un post-it. En goed nieuws: een deel van deze collectie wordt voor het eerst als prêt-à-porter in productie genomen.
  3. Een bomvolle zaal was ontzettend enthousiast over de nieuwe ‘Hypercube’-collectie die Daryl van Wouw off-scedule showde tijdens AIFW. Voor deze collectie werkte de ontwerper samen met Levi’s, de collectie werd gekenmerkt door twee elementen: jeans en jersey. Opvallende details waren de kubus-achtige lagen en natuurlijk de stoere prints en felle kleuren. Kortom: weer een bijzondere streetwear-collectie.
  4. Traditiegetrouw aan de vooravond van het officiële programma van de AIFW, krijgen modetalenten de kans hun ontwerpen aan een groot publiek te laten zien. Deze keer was hotel ‘The Grand’ in Amsterdam het toneel van de Prelude modesalon. En zoals altijd  was het een chic en sophisticated festijn. Hoewel het bezoek graag iets spectaculair anders had gezien.
  5. Supertrash werd opgericht door Amerikaanse it-girl en socialite Ava Riley in L.A., maar is sinds begin dit jaar in handen van de Nederlandse Olcay Gulsen, op en top zakenvrouw. En dat was te merken tijdens de show. Het merk is nu zo down to earth Nederlands dat je de kleding zo van de catwalk plukt en aantrekt naar je werk.