TOP

Het Pride seizoen is begonnen en deze merken spelen erop in


Pride-collecties lijken te groeien aan populariteit. Steeds meer merken brengen kleding en accessoires in regenboogkleuren uit. Hiermee steunen ze de LGBTQ+ gemeenschap.

Juni wordt internationaal gezien als de ‘Pride-maand’, een maand waarin de LGBTQ+ gemeenschap extra gesteund worden door verschillende organisaties. Ook in Nederland worden winkels en etalages steeds nadrukkelijker voorzien van regenboogkleuren. 

 

Diesel

Diesel brengt dit jaar voor de eerste keer een capsulecollectie uit ter gelegenheid van het Pride seizoen. Deze lijn bestaat uit meer dan twintig items, waaronder T-shirts, shorts, sokken, ondergoed en slippers. In ieder item zijn de LGBTQ+-kleuren verwerkt in de vorm van strepen of letters. Daarnaast brengt Diesel het logo in de regenboogkleuren uit, waarbij de woorden ‘Denim Division’ is vervangen door ‘Pride’. Diesels moederbedrijf Only The Brave Foundation doet verder een donatie aan de non-profitorganisatie The Stonewall Inn Gives Back Initiative, dat wereldwijd verschillende LGBTQ+ initiatieven ondersteunt. 

 

Esprit

Ook Esprit lanceert een kleurrijke limited edition collectie met ontwerpduo Craig & Karl. Met deze uniseks collectie roept het merk op tot het verspreiden van liefde, gelijkheid en eenheid. Voor deze speciale Pride-collectie laten de artiesten zich inspireren door de herkenbare strepen van Esprit. En ook Esprit werkt samen met een instelling. Als onderdeel van de Craig & Karl-collectie kiest Esprit ervoor op te trekken met het Ali Forney Center in New York. Hiermee biedt het een platform aan lokale LGBTQ+ tieners en doneert het 12.500 maaltijden aan dakloze LGBTQ+ tieners. 

 

Levi’s

Levi’s brengt jaarlijks een Pride-collectie uit, zo ook in 2019. Dit jaar biedt het onder meer gekleurde T-shirts, shorts, truckerjacks, sokken, ondergoed en accessoires als bandana’s en zweetbanden. Daarnaast produceerde het merk een video waarmee het de LGBTQ+ gemeenschap een hart onder de riem stopt. Deze is op de website van Levi’s te bekijken. 

 

DIESEL_PRIDE_02

DIESEL_PRIDE_01

DIESEL_PRIDE_04

Esprit 1

Esprit 2

Esprit 3

Levi 1

Levi 2

Levi 3