TOP

Hema in vizier Belgische koper, TK Maxx opent in Zoetermeer en Hudson’s Bay Europa zit zonder ceo

Volgens bronnen is er een koper voor de Hema en die komt uit Belgie, aldus de Telegraaf. Verder: de luxe koopjeswinkel TK Maxx opent een winkel in Stadshart Zoetermeer, de topman van Hudson's Bay Europa vertrekt alweer na een jaar en Suitable open zijn 16e winkel. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 9 mei 2018.

‘HEMA komt in Belgische handen’

Hema komt zo goed als zeker in Belgische handen. De Brusselse investeerder Core Equity Holding is dicht bij een akkoord over de aankoop, bevestigen vier bronnen in de financiële sector en de retailbranche aan De Telegraaf. Volgens twee bronnen zou er al een mondeling akkoord op hoofdlijnen zijn. De anderen zeggen dat het nog wel een paar weken kan duren voor er een handtekening wordt gezet.

Suitable opent winkel in Eindhoven

De mannenmodeketen Suitable heeft nu ook een nieuwe winkel in Eindhoven aan de Kleine Berg 11. Het is het 16e filiaal van de keten. Via een ersbericht laat het bedrijf weten: “Zoals in elke Suitable winkel zijn de medewerkers professioneel, enthousiast en vol goede moed om ook op deze locatie een geweldig one-stop shop neer te zetten. Mannen vinden hier alles onder één dak op het gebied van mode. Naast herenkleding is er ook aandacht voor schoenen en accessoires om de outfit compleet te maken.”

TK Maxx opent winkel in Stadshart Zoetermeer

In het najaar van 2018 opent de Amerikaanse retailer TK Maxx een filiaal in het Stadshart aan de Promenade 154-156. Dat meldt het Zoetermeers Dagblad. Het is de tiende winkel voor outletformule TK Maxx in Nederland. De winkelketen heeft reeds vestigingen in Eindhoven, Rotterdam, Groningen, Den Haag, Heerlen, Amsterdam (twee locaties) en Rotterdam (twee locaties). In de winkel kunnen consumenten terecht voor mode, schoenen, tassen, lichaamsverzorging en interieurartikelen.

Topman van Hudson’s Bay Europa vertrekt alweer na een jaar

Het heft maar een jaar geduurd: Wolfgang Link is alweer vertrokken als ceo van Hudson’s Bay Company in Europa. Dat meldt Retailnews. Link was verantwoordelijk voor de uitbreiding van de Europese activiteiten, waaronder Galeria Kaufhof, Galeria Inno en Hudson’s Bay en Saks Off 5th in Nederland. De reden van zijn vertrek is onduidelijk. 

Spijkers en Spijkers opent eerste winkel in Arnhem

De Gelderlander meldt dat modeontwerpers Truus en Riet Spijker mogelijk volgende week al een eigen winkel in het Arnhemse centrum openen. De krant zegt: “Op dit moment wordt hard gewerkt om de voormalige Kijkshop-vestiging op de hoek van de Koningstraat en de Klarestraat om te toveren in een zaak waarin het merk Spijkers en Spijkers de boventoon zal voeren”.