TOP

Heleen Schouwenaar nieuwe directeur WeLikeFashion

De bij fashionistas bekende online modewinkel WeLikeFashion gaat een nieuwe fase in met twee nieuwe investeerders en een nieuwe directeur.

Volgens emerce.nl hopen Ton aan de Stegge en Edwin Tromp (rijk geworden met de verkoop van Telfort) met hun investeringen WeLikeFashion in het buitenland te laten groeien. Oprichtsters Barbara en Marianne van Leeuwen dragen ondertussen de directie over aan Heleen Schouwenaar. Barbara van Leeuwen deed vanwege de verhuizing naar het buitenland eerder al een stapje terug uit het bedrijf en verkocht haar belang in het bedrijf. Zus Marianne blijft als mede-eigenaar bij de winkel betrokken, maar geeft de leiding in handen van Schouwenaar die de Nederlandse start-up Glubble verlaat.

In 2002 ging WeLikeFashion met ‘celebrity fashion’ van start onder de naam Netalsindefilm.nl. Naarmate er steeds meer buitenlandse klanten de site wisten te vinden, was de Nederlandse naam Netalsindefilm.nl niet meer handig, vandaar dat in 2007 de naam werd veranderd in Welikefashion. Daarnaast opende de webshop vorig jaar een fysieke winkel in de Amsterdamse Van Baerlestraat,
Komend voorjaar krijgt ook de webwinkel zelf een nieuw jasje. Van Leeuwen verwacht in de toekomst veel van social shopping, waarbij klanten gezamenlijk via het web met elkaar winkelen bij verschillende winkels tegelijk.