TOP

Hans Textiel failliet

Textieldiscounter Hans Textiel heeft het niet gered. De keten is failliet verklaard, meldde de curator gisteravond aan vakbond FNV Bondgenoten.

“De winkels blijven nog twee weken open”, zegt Niels Suijker van FNV Bondgenoten. De winkelketen kondigde na een stukgelopen overnamepoging in februari van dit jaar al aan de bedrijfsactiviteiten definitief te beëindigen. Voor ongeveer honderd medewerkers werd toen ontslag aangevraagd. “Ik heb morgen overleg met de curator over hoe het ervoor staat met de loondoorbetalingen etcetera. Er zijn natuurlijk tal van problemen waar het personeel voor komt te staan na dit gedwongen ontslag.”

De afgelopen maanden heeft Hans Textiel een deel van de filialen inclusief personeel verkocht aan concurrenten als Zeeman en Wibra. Voor de medewerkers van de filialen die niet zijn overgenomen volgt nu alsnog ontslag. Volgens Suijker is het personeel woedend: “Hans van Heelsbergen heeft de laatste maanden alle communicatie geweigerd. Het personeel heeft dit bericht via een email te horen gekregen. Geen enkel persoonlijk woord of bijeenkomst is hieraan vooraf gegaan.”