TOP

Hadac kiest Rianne Verschoor als eerste vrouwelijke voorzitter

Retailserviceorganisatie Hadac heeft op 25 mei een nieuwe voorzitter gekozen. Op de ledenvergadering koos een grote meerderheid van stemmen voor Rianne Verschoor van Modehuis Verschoor in Sliedrecht. Een primeur, want de eerste vrouwelijke voorzitter in het 73-jarig bestaan van Hadac.

Rianne Verschoor volgt daarmee Guus van Oorschot (jr) op, die de oudste inkooporganisatie in de afgelopen vier jaar heeft geleid. In deze periode lag de focus vooral op het hersturctureren van de interne organisatie. “Om klaar te zijn voor de toekomst en om de club verder te kunnen laten groeien was een versteviging van de basis noodzakelijk. Die klus is nu geklaard. Ook ten aanzien van Hadacs eigen merk, Les Bleus, hebben we de strategie veranderd. Behalve door onze eigen leden kan dit margerijke merk nu ook verkocht worden door geselecteerde dealers”, zegt de scheidende voorzitter Van Oorschot in een persbericht.

Ter ondersteuning van Hadacs kerntaken zijn recent alle automatiseringssystemen vervangen door o.a. Retailium en Softwear programmatuur. De logistieke taken, die vanuit een eigen magazijn werden uitgevoerd, zijn uitbesteed aan Stockhandling. Een half jaar geleden startte Hadac de samenwerking met Deco voor het uitvoeren van de Centrale Betalingen van Fashion Forum, de C.B.-tak van Hadac. De 20 leden, allen topzaken in het midden- en hogere segment damesmode, worden door Hadac vanuit haar kantoor op het WFC ondersteunt op het gebied van o.a. private label, marketing, bedrijfsvergelijking en centrale betalingen.

De kersverse voorzitter Rianne Verschoor voegt daar aan toe dat een uitbreiding met enkele leden en dealers de volgende stap is. “De eerste resultaten hiervan zijn al binnen. Na een periode van gastlidmaatschap zijn afgelopen week Hiensch Mode uit Veenendaal en Niek Jansen Mode uit Didam toegetreden als lid. Mede door de onduidelijke periode die Euretco- en Intresleden nu tegemoet gaan, verwachten we nog enkele toetredingen. Het mooie van onze club is de compacte omvang en de persoonlijke contacten. We delen we veel informatie met elkaar wat resulteert in een intensieve samenwerking en sterkere positie in de markt. Na een wat turbulente periode staat de club weer als een huis. Ik ben er trots op om daar voorzitter van te mogen zijn en dan ook nog eens de eerste vrouwelijke.”

Op Twitter laat Rianne Verschoor weten: “Leuke nieuwe bijbaan voorzitterschap Hadac U.A. A’dam …. Vieren we bij De Trouw A’dam – leuke hippe tent En mooi weer !!”