TOP

Deco lanceert online platform Modelokaal.nl

Met modelokaal.nl biedt Deco haar leden de mogelijkheid gemakkelijk een webshop te openen, maar wel hun eigen identiteit te behouden.

Retail Service Organisatie DECO Brand & Retailmanagement heeft in samenwerking met Locals United een nieuwe online platform gelanceerd. Modelokaal.nl is een online modewarenhuis waar kleding van aangesloten leden wordt verkocht, maar winkels ook hun ‘eigen’ webshop hebben.

Multichannel

Deco gelooft in de combinatie van een online en offline winkelen. ‘Er blijft behoefte aan een bijzonder assortiment dat de klant wil zien, voelen en passen. Evenals er behoefte blijft aan persoonlijke aandacht, service en beleving. Wanneer een consument eenmaal online een aankoop heeft gedaan bij een winkel, is de stap naar de fysieke winkel makkelijk gemaakt, en andersom. Zo kunnen offline en online elkaar gaan versterken.’

Help elkaar online

Fotografie is volgens Deco vaak het struikelblok om überhaupt online te gaan. Het is kostbaar en vergt veel tijd en energie van ondernemers. Daarom biedt Deco een oplossing: de Pick2Share tool. Ook zijn de voorraadkoppelingen met de webshops volledig geautomatiseerd, en faciliteert Deco o.a. in de opmaak van de webshops, verpakkingsmaterialen, online marketing en optimalisatie van de vindbaarheid van de webshops.

Stimuleren offline verkoop

Deco onderscheidt zich door samenwerking met sterke lokale retailers in Nederland, die gespecialiseerd zijn in damesmode, mannenmode en jeans. Modelokaal.nl stimuleert de consument door middel van geolocatie ook om een artikel te kopen of te reserveren bij de dichtstbijzijnde winkel in de buurt. Door geolocatie weet Modelokaal.nl immers waar de gebruiker zich bevindt. 

Zie ook deze zes retail-innovaties voor jouw webshop.