TOP

Guus Hiddink wijdt nationale thema-attractie feestelijk in

De Voetbal Experience in Middelburg is officieel open voor het publiek. De voormalige bonscoach van Oranje, Guus Hiddink, opende op 17 december 2009 met een druk op een zilveren bal de Voetbal Experience.

Diverse bekende voetballers gaven acte de présence tijdens de officiële opening. En Erica Terpstra interviewde als gastvrouw diverse sprekers waaronder Freek de Jonge, Henk Kesler en Matty Verkamman. Met de opening van de Voetbal Experience gaat een lang gekoesterde wens van bedenkers Hugo Borst, Matty Verkamman, Jaap de Groot en Johan Derksen in vervulling. Hun aanvankelijk idee voor ‘een nationaal voetbalmuseum’ groeide de afgelopen jaren uit tot een nationale thema-attractie die mikt op 200.000 bezoekers per jaar uit binnen- en buitenland.

Voetbalschatten

De Voetbal Experience is meer dan een plaats waar je oude voetbalspullen ziet op een oppervlakte van 3.000 vierkante meter. Hier kan je zelf beleven hoe divers de (Nederlandse) voetbalgeschiedenis is. Zo maak je als bezoeker kennis met de belangrijkste schatten uit de voetbalgeschiedenis, waaronder de gewonnen beker van de EK-finale uit 1988. Kun je veel te weten komen over de geschiedenis van het Nederlands elftal en beleef je voetbal in al haar facetten. Zo kunnen bezoekers in de commentatorstudio zelf aan de slag en in de ‘Skills Zone’ kunnen de voetbalkunsten worden vertoond.