TOP

Brunotti verlengt samenwerking met kitesurfer Youri Zoon

Het board- en lifestylemerk Brunotti heeft via een persbericht laten weten na een samenwerking van zes jaar het contract met kitesurfer Youri Zoon met drie jaar te verlengen.

Het merk ondersteunt Youri Zoon in zijn doel om zijn positie in de kitesurf wereldtop te behouden en te versterken. Deze maand is Youri nog vice wereldkampioen geworden in de PKRA, de internationale kitesurf competitie. Naast dat Brunotti hem ondersteunt met materiaal en tijdens het vele reizen, zal de samenwerking nog verder worden uitgebreid. Het kiteboard ‘Youri Zoon Pro model’ is al een populair board op de markt -Youri vaart zelf zijn competitie met deze freestyle board. In de toekomst zal er dan ook een Youri kleding- en eyewearlijn worden ontwikkeld.

Het gezicht van
Brunotti Boardshaper, Jinne Sietsma, ontdekte Youri al op zijn 14e. Volgens Sietsma onderscheidde hij zich op het water door een krachtige en snelle stijl. Youri is sinds die tijd het gezicht van de zomer- en boardcampagnes van Brunotti. “Bij Brunotti hebben ze altijd in mij geloofd, ook toen het slecht ging met mijn knie en ik niet kon presteren. Het is fijn om zo’n sponsor achter je te hebben staan,” aldus een tevreden Youri. Ook bij Brunotti zijn ze erg blij met de verlenging van de samenwerking. “Hoe hij met zijn sport omgaat, is uniek om te zien. Zeker na zijn blessures waar hij mee te kampen kreeg, heeft hij keihard terug geknokt en behoort hij bij de beste kitesurfers van de wereld. Die passie past bij ons,” zegt Henk Bergsma, directeur van Brunotti.