TOP

The Art of Camouflage start met wholesale

Eigenaar en oprichter van The Art of Camouflage, Lucas van Dal, gaat het winkelconcept in de vorm van shop-in-shops naar het buitenland exploiteren. De eerste wholesalepunten starten in januari in België en Duitsland met de verkoop van het merk.

De teruglopende verkopen in de winkels zijn voor Lucas van Dal één van de reden om met wholesale te starten. “Door meer afzetkanalen op te zetten, kunnen we de omzetdaling opvangen. Dat het koopgedrag van de consument verandert, merken we aan de stijgende online verkopen. Ik verwacht niet dat ineens verandert, maar we anticiperen er wel op.”

Wholesale
Met het shop-in-shopconcept start de ondernemer vooralsnog alleen in het buitenland. “In Nederland staan we met onze negen winkels stabiel in de markt. Wel zoek ik nog winkelpanden in Amsterdam en Maastricht. Ik denk trouwens dat er in de toekomst veel meer winkels zich buiten de steden, in shoppingmalls, vestigen. De flagshipstores in de steden zijn er dan alleen nog voor het imago, niet zozeer voor de omzet.”

Nieuw concept
Daarnaast zit er een nieuw concept in de pen, waarover Van Dal nog niet te veel over wil loslaten. “We denken na over een nieuw concept waar we opnieuw één product uitlichten. Het voordeel is dat je met kleine winkels lagere huur en personeelskosten betaalt.” Het nieuwe winkelconcept hoeft niet per sé mode en voor mannen te zijn. “Dat kan branchevreemd zijn, zolang het product een hoge omzetsnelheid heeft.”

Lees binnenkort meer over Lucas van Dal en The Art of Camouflage in Textilia’s mannenmodespecial.