TOP

Goedkoop shoppen in Londen dankzij zwakke pond

De crisis op de financiële markten heeft een onverwacht positief effect opgeleverd. Door de lage wisselkoers van de pond is de aankoop van een internationaal label in Engeland ineens goedkoper dan in Milaan of Parijs.

Goedkoop shoppen in London, Leeds en Manchester? Onwaarschijnlijk, maar waar, berekende de Economic School of Management vorige week.  Designerlabels en accessoires zijn vandaag de dag in Londen tot 20 procent goedkoper dan in Milaan en Parijs. Een Dolce& Gabbana Lily tas kost in Amsterdam 1.190 euro en in Londen 958 euro. Een Ralph Lauren poloshirt is op Oxford Street 76 euro en in de rest van Europa 85 euro. Voor Diesel jeans betaal je in Londen 117 euro en in Milaan 140 euro.

Voor 100 euro heb je op dit moment 81,41 Engelse ponden in handen. Anders gezegd. Koop je voor 80 engelse ponden een complete outfit bij Topshop of New Look, dan kost je dat omgerekend een kleine 100 euro. Dat is wel eens anders geweest. Lange tijd was de Engelse pond een sterke munt, zodat zo’n outfit wel 120 euro kostte.

Onlangs opende in Londen het mega-winkelcentrum Westfield, waarvan 80 procent door modebedrijven wordt ingenomen..