TOP

Goede sfeer op kindermodebeurs Pitti Bimbo 68

In verschillende hallen op het terrein van het historische Fortezza da Basso in Florence vond de 68ste editie plaats van Pitti Bimbo. De sfeer was goed, al zaten de 'Pitti-vliegtuigen' vanuit Nederland van Meridiana en Ryan Air niet helemaal vol.

Sport Generation is de hal waar je het best eerst naar toe ging. Het bruiste er van de inventiviteit en bij merken als Bellerose, Bengh, Imps & Elfs, Quincy, Fred & Ginger was het een drukte van belang.

Op verschillende verdiepingen in de centrale hal konden bezoekers het overdadige, maar toch knappe Frans-Italiaanse stijltje proeven met merken als Monna Lisa. Daar waren ook Jottum en de nieuwe stands van Barbara Farber, Pointer en Cakewalk te zien. 

Verschillende eco-merkjes voor baby’s en peuters kregen een perfecte plek rondom het trappenhuis in de centrale hal. Er wordt voor deze koters heel wat afgebreid in nostalgische kleuren.

Superstreet is het jeansgedeelte van de beurs waar Scotch & Soda een eigen ruimte heeft gekregen. Jeep toonde er zijn nieuwe stand. Ook No-lita, Rare en het nieuwe jassenmerk Add waren er te vinden.

Het toonaangevende Italiaanse luxemerk dat je voor het verlaten van beurs gezien moet hebben is I Pinco Pallino. De collectie hoeft niet je smaak te zijn, maar inspireert en toont in een oogopslag waar het komende winter om draait: het gevoel van luxe en ingetogenheid.

Het beursverslag met reacties van exposanten vindt u in Textilia 5, verschijning 30 januari 2009.

Voor de trends op editie 68 van Pitti Bimbo klik hier.

Benieuwd hoe bezoekers hun (Italiaanse) kinderen kleden tijdens de Pitti Bimbo, klik hier.