TOP

Bemoedigende start Plein 13

Op zondag de 25ste vonden ruim 1000 bezoekers de weg naar het World Fashion Center. Met het wegvallen van beurs Showroom is WFC in het gat gesprongen van de beurs voor het middensegment.

Beursplaza was het sfeervolle middelpunt van Plein 13 waar onder het genot van een glas champagne verschillende collecties werden geshowd en waar Textilia een trendpresentatie met inkooptips hield. Ook Anna Scott organiseerde een show in Toren 4. Organisator Jetske Jacobi is tevreden over de eerste dag: “We krijgen goede reacties vanuit de deelnemers. Het bezoekersaantal was minder dan verwacht, maar er zijn veel orders geschreven. Ik denk dat we vandaag misschien nog wat meer bezoekers kunnen verwachten omdat het een doordeweekse dag is.” Ook standhouder Lloyd van der Kooye van Guy in Stock vindt de beurs voor zo’n eerste keer niet tegenvallen, maar hoopt dat het de volgende keer wel beter wordt aangegeven. “Het is niet helemaal duidelijk dat je naar boven moet.”

Op het Ecoplein 13 presenteren ‘groene’ labels hun biocollecties. Lody Klement van Global Woman ziet het Ecoplein als een goede manier om zijn merk te presenteren. “We zijn hier blanco heengekomen en we zien wel wat de beurs ons brengt. Maar nieuwe initiatieven hebben de tijd nodig om zich te ontwikkelen. Ik hoop dat het niet bij deze ene keer blijft.”