TOP

Global Woman op fair trade beurs in België

Het Haarlemse damesmodebedrijf Global Woman presenteert haar biologische zomercollectie 2010 op de ecologische en fair trade textielbeurs in Sint-Niklaas in België. De beurs vindt plaats op 22 augustus voor het publiek en op 23 en 24 augustus voor modeprofessionals.

De vakbeurs is een nieuw initiatief, met de bedoeling uit te groeien tot een grote Benelux-beurs op het gebied van ecotextiel. Er staan diverse ‘groene labels’ met vrouwen- en herenmode, baby- en kinderkleding, schoenen en bad- en bedtextiel.

Global Woman richt zich op de modebewuste, zelfbewuste en sociaalbewuste vrouw. Voor de bijzondere kledinglijn gebruikt het label alleen stoffen die gecertificeerd biologisch zijn, zodat gewaarborgd is dat stoffen milieuvriendelijk zijn geproduceerd. Ook is er bij de productie gelet op de juiste arbeidsomstandigheden en zijn eerlijke prijzen betaald.

In de collectie voor zomer 2010 zitten pantalons, jasjes, jurkjes en t-shirts van biologische katoen. De kleding is niet te onderscheiden van normale mode en is niet alternatief of trendy. De kleding van Global Woman is tweeledig duurzaam; het is mode die milieu- en mensvriendelijk is geproduceerd en die meerdere seizoenen meegaat.

De vakbeurs in ecologische en fair trade wordt gehouden in Stadszalen van Sint-Niklaas in België, van 22 t/m 24 augustus 2009. De toegang is gratis.