TOP

Glamour Detox Your Wardrobe brengt €22.882 op

Kleding die je zelf niet meer draagt en dus nutteloos in je kast hangt, daar doen andere vrouwen misschien nog een moord voor. Lezeressen van Glamour gaven dan ook massaal gehoor aan de oproep van het blad de kledingkast te 'detoxen'.

Afgelopen zondag 1 maart leken het wel de Drie Dwaze Dagen in de Bijenkorf. De Glamour Detox Your Wardrobe-actie zorgde voor een run naar de hoofdstedelijke vestiging. Deelnemers steunden, met hun kledingdonatie, het goede doel Mama Cash en maakten hiermee kans op €10.000 winkelgeld.

Ruim 20.000 items kwamen binnen op de oproep en daaruit werd een selectie gemaakt die verkocht werd in de Glamour Detox Your Wardrobe Store. Topstukken als een Tod’s tas van hoofdredacteur Karin Swerink, een Chanel-jasje en een Missoni-jurk van Maria Kooistra werden geveild. De totale opbrengst van de verkoop in de store en de veiling was €11.441, een bedrag dat werd verdubbeld door G+J Uitgevers, de uitgeverij van Glamour. En zo gaat er dus € 22.882 naar Mama Cash, een Nederlands fonds dat de rechten van vrouwen overal ter wereld verbetert.