TOP

GfK: ‘April was zeer slechte maand’

In tegenstelling tot maart is de maand april een zeer slechte maand voor de modemarkt geweest; de bestedingen aan mode in Nederland daalden met maar liefst 24% ten opzichte van april 2011.

De daling wordt volgens het GfK veroorzaakt door een sterke daling van het aantal gekochte stuks (-23%), bij een stabiel gemiddeld besteed bedrag.

Zelfstandigen
De bestedingen bij zelfstandige modezaken zijn in april 2012 ten opzichte van de totale markt nog sterker gedaald (-29%). Sinds november 2011 staan de zelfstandige modezaken, in vergelijking met vorig jaar, er minder goed voor dan de overige aankoopkanalen. De daling in bestedingen bij de zelfstandige modezaken wordt veroorzaakt door een flinke daling van het aantal gekochte stuks (-31%). Het gemiddeld besteed bedrag is daarentegen licht gestegen.

Overige aankoopkanalen
Ook de bestedingen bij de overige aankoopkanalen zijn gedaald ten opzichte van april 2011 (-23%). Deze daling wordt veroorzaakt door een daling van het aantal gekochte stuks (-23%). Het gemiddeld besteed bedrag is stabiel.