TOP

GFK: 2% meer kleding gekocht in mei

In de maand mei 2011 is 2% meer besteed aan mode in Nederland dan in mei 2010. Dat blijkt uit de cijfers van onderzoeksbureau GFK. Het aantal gekochte stuks is met 3% gedaald; het gemiddeld besteed bedrag is gestegen.

Zowel bij de zelfstandige modezaken als bij de overige aankoopkanalen zijn de bestedingen in de maand mei volgens GFK met 2% gestegen. Bij beide kanalen werd er meer per item uitgegeven. Wel is er verschil in het aantal stuks dat werd aangeschaft. Bij de zelfstandige modezaken bleef  het aantal gekochte stuks gelijk en bij de overige aankoopkanalen daalde het aantal gekochte stuks met 3%.  

Kwartaalcijfers
In de periode maart t/m mei 2011 zijn de bestedingen aan mode stabiel gebleven ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2010. Het aantal gekochte stuks is gedaald; het gemiddeld besteed bedrag is gestegen. In alle segmenten bleven de bestedingen stabiel, alleen in kindermode daalden de uitgaven flink met 9%. Deze afname wordt veroorzaakt door een daling van het aantal gekochte stuks, het gemiddeld besteed bedrag is wél licht toegenomen.