TOP

Gespot op Just Kidz en Kleine Fabriek: veel kleur voor winter 2009/2010

De nieuwe winter gaat veel goeds brengen voor het winkelbeeld. Op de Kleine Fabriek en Just Kidz waren veel verschillende trends naast elkaar te zien. Materialenmix en kleur zijn de steekwoorden.

Het lijkt erop of elke stylist zijn eigen trendprognose heeft gevolgd. Ze combineren er komende winter ook flink op los met verschillende materialen in een kledingstuk.

In veel collecties is er komende winter weer meer plaats voor kleur. De merken Molo Kids en Kidz-Art zijn altijd al fel, en zelfs bij het doorgaans ingetogen Belgische Van Hassels knalt het er komend seizoen vanaf. Dat kleur ook voor jongens belangrijker wordt, is duidelijk te zien bij Molto Buffo, de nieuwe ruige broer van Muy Malo. Room Seven heeft een lieve uitgewerkte collectie voor jongens in petto, met het karaktertje Joe Fox op oogstrelende tassen en beddegoed, plus een kledinglijn met ondermeer eigenwijze argyleruiten. Echt sprankelend is de mix van decoratieve dessins in heldere en warme kleuren maken het nieuwe meisjesmerk Bomba for Girls.

Ingetogen collecties zijn er ook. Moscow en Kidscase op de Kleine Fabriek en Loff op Just Kidz springen er wat dat betreft uit.

Dan is er nog plaats voor een Hollands beeld van S-Company, Porto Azul en Pom Pom met veel wit, blauw, zand en roze en daaroverheen een nautisch kantje voor jongens en een snufje romantiek voor meisjes.

 

New Design

In de nieuwe beurshoek New Design blijft het bij rondsnuffelen. Het Duitse Apunktchen valt tegen met zijn simpele kleren. Creatieve huisvlijt is te zien bij het Franse Georges & Rosalie. De zijden babyslofjes bijvoorbeeld zijn wel schattig, maar net als bij veel andere nieuwkomers op de Kleine Fabriek is het de vraag of de in elkaar geknutselde tassen, slofjes en lampenkappen ooit voor het grote geld kunnen zorgen.

 

Bivakmuts

Op accessoiregebied kunnen we komende winter niet om de bivakfleecemuts heen van Ziestha bijvoorbeeld, noch de Tibetaanse muts met oorwarmers van Kik Kid. Verrassend is de schoenencollectie van het Deense Bisgaard, een artistiek, maar echt kinderschoenenmerk in leertinten en seizoenskleuren. Aan de fijne kinderleest en het gebruik van prachtig leer, soms zelfs met vacht, is de liefde van de makers voor het product goed te zien.

 

In Bengels 2 2009 meer over schoenen en accessoires.