TOP

Genomineerden Thuiswinkel Awards 2009 bekend

Op 26 maart worden de Thuiswinkel Awards voor de achtste keer uitgereikt. Tijdens dit jaarlijkse evenement worden online retailers gewaardeerd voor hun webwinkel. Ook in de mode- en kledingbranche is een aantal bedrijven genomineerd.

Er zijn publieksprijzen en vakprijzen bij de Thuiswinkel Awards . Bij de publieksprijzen wordt een verdeling gemaakt tussen grote bedrijven (omzet meer dan een miljoen) en kleine bedrijven. Bij de grote bedrijven zijn in de categorie mode en accessoires genomineerd HunkemöllerNeckermann en Wehkamp.

Bij de kleine bedrijven zijn drie gespecialiseerde webwinkels genomineerd. Kixx Online  is een webshop voor kinderkleding, in de leeftijd van 0 tot 16 jaar. Label 54 is een streetwear-winkel op internet die zich vooral richt op het ‘dance, party en fashion minded’ publiek richt. De laatste genomineerde is Soshin beenmode , een online winkel dat alles voor de benen levert van panty’s, maillots tot stay-ups.

Naast de publieksprijzen worden er ook awards door een vakjury vergeven. Er zijn drie categorieën: de Thuiswinkel Award, de Innovatie Award en de Starter Award. Voor de Thuiswinkel Awards hebben Hema, Wehkamp, Selexyz en Bol.com een nominatie op zak. Hema is daarnaast ook genomineerd voor de Innovatie Award.

Morgenavond, 12 maart, geven alle genomineerden eerst nog een voor de vakprijzen een presentatie voor de vakjury. De prijzen worden op 26 maart uitgereikt in Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Tijdens deze gala-avond is er ook een key-note spreker en een afterparty.