TOP

Geldtransporteur SecurCash failliet, FNG rondt overname Henkelman af en Men Will Be Boys op Modefabriek

De Nederlandse geldtransporteur SecurCash heeft faillissement aangevraagd. Verder: FNG rondt de overname van de schoenenproducent Henkelman groep af en Men Will Be Boys is het nieuwe thema op de januari-editie van Modefabriek. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 2 januari 2019.

FNG rond overname Henkelman af

Schoenenproducent Henkelman Groep wordt definitief overgenomen door modeconcern FNG. Met de overname wil de Belgische modegroep bij haar Belgische schoenenketen Brantano ook schoenen Brantano ook schoenen verkopen die ze volledig zelf produceren.Het concern laat in een persbericht weten: “Door deze overname kan FNG versneld haar strategisch belangrijk aankoopplatform voor kleding versterken met jarenlang opgebouwde schoenenkennis.”

Thema mannenmode op Modefabriek bekend: Men will be boys

De North Hall, met zijn eigen ‘park side’ entree wordt komende editie van Modefabriek het domein van mannenmode, zo maakt de beurs bekend middels een persbericht. Het thema ‘Men will be boys’ staat centraal en op de strip (over de hele lengteas van de hal, worden immersive onderdelen geprogrammeerd rond dit thema. Er is zelfs een racecircuit waar je met miniracers en een Go Pro camera om mooie dagprijzen kunt winnen. Er is ook een Augmented Reality-arena met de titel ‘you should get a hobby man’ waar je kunt hengelen, BBQ-en en nog veel meer.

Geldtransporteur SecurCash failliet

De grootste geldtransporteur van Nederland, SecurCash, heeft faillissement aangevraagd. Het transport naar retailers blijft gewaarborgd: dat wordt overgenomen door andere transporteurs, zo schrijft de Financiële Telegraaf. SecurCash levert geldtransporten voor meer dan duizend bedrijven. De problemen bij de geldtransporteur werden deels veroorzaakt door de overname van branchegenoot Brinks in 2016. Daarnaast werden de tarieven voor het ophalen en wegbrengen van geld volgens een ingewijde steeds lager. Securcash zocht al langere tijd naar een overnamekandidaat, maar dat lukte niet. Door het faillissement denkt het bedrijf dat de kans op een overname groter wordt.

Winkelhuren op laagste niveau sinds 2007

De winkelhuren zijn teruggevallen naar het niveau van 2007. De gemiddelde huurprijs ligt 2,1 procent lager dan vorig jaar. De gemiddelde huurprijs bedraagt nu €655 euro per vierkante meter per jaar, meldt internationaal vastgoedadviseur JLL in een nieuw rapport. De enige plaats in Nederland waar de winkelhuren stijgen, is in Amsterdam. Daar liggen dan ook de vijf duurste winkelstraten van het land. De huren gingen in onze hoofdstad met ruim 2 procent omhoog. Op het Damrak steeg de gemiddelde huurprijs met een kwart naar €2500 per vierkante meter per jaar. “Doro de groeiende stroom toeristen, waarvan het merendeel via het Damrak de stad betreedt, is die straat een steeds populairdere locatie voor retailers om zich te vestigen,” aldus Sven Bertens, hoofd strategie en onderzoek bij JLL tegen de Financiële Telegraaf.