TOP

Galliano schuldig bevonden aan antisemitisme

Modeontwerper John Galliano is donderdag door een rechtbank in Parijs veroordeeld tot een boete van 6.000 euro wegens antisemitische en racistische uitlatingen.

De voormalige topontwerper van het Franse modehuis Dior werd in februari gearresteerd in Parijs, nadat hij antisemitische teksten riep naar een stel op een terras. Op de website van The Sun verscheen een video waarin te zien was hoe John Galliano onder invloed een cafébezoeker beledigde en ‘ik hou van Hitler’ riep.

De ontwerper riskeerde maximaal zes maanden cel en een boete van 22.500 euro. Dior ontsloeg Galliano wegens het schandaal. Galliano heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag. Hij gaf aan dat hij onder invloed was van alcohol en valium en dat hij zich niets van het gebeurde kon herinneren. De rechter oordeelde echter dat de ontwerper ‘voldoende besef’ had van hetgeen hij had aangericht.

John Galliano was zelf niet aanwezig in de rechtbank toen het vonnis bekend werd gemaakt. Zijn advocaat gaf aan dat Galliano naar de toekomst kijkt en ‘voor zichzelf blijft zorgen’. In juni liet de ontwerper weten dat hij naar een afkickkliniek was gegaan en dat hij herstellende was van zijn verslavingen aan drank en medicijnen.