TOP

G-Star Raw wil alle medewerkers eerlijk belonen


G-Star Raw treedt als eerste Nederlandse merk toe tot de internationale ACT-overeenkomst. Hiermee strijdt het mee voor betere werkomstandigheden en vakbondsrechten over de hele wereld.

ACT – dat staat voor Action, Collaboration en Transformation – is een overeenkomst tussen 22 internationale merken en retailers en de IndustriALL Global Union, een wereldwijde vakbond die strijdt voor betere werkomstandigheden en vakbondsrechten over de hele wereld. 

 

Waardige lonen

Doordat G-Star deze overeenkomst ondertekent steunt de onderneming de missie om de kleding-, textiel-, en schoenenindustrie te transformeren. Hierbij zijn waardige lonen voor arbeiders een belangrijke pijler. Met het ondertekenen van het ‘Memorandum of Understanding’ verbindt het jeansmerk zich eraan met zijn inkooppraktijken de betaling van waardige lonen te bevorderen. 

 

Samenwerken

G-Star laat weten dat het blijft werken aan positieve verandering van de textielindustrie. Het bedrijf streeft ernaar de lonen binnen de productieketen te verbeteren als onderdeel van de interne Fair Wage-strategie. Sofie Schop, sustainability director bij G-Star Raw: “Alle arbeiders hebben recht op een eerlijk, waardig loon. Door de jaren heen zijn we erachter gekomen dat we binnen de industrie moeten samenwerken om dit doel te kunnen bereiken. Met het ACT-lidmaatschap kunnen we blijven werken aan duurzame, effectieve oplossingen om tot waardige lonen te komen.”