TOP

G-Star meest toonaangevend in jeans

Een kwart van de Nederlanders vindt G-Star het meest toonaangevende jeansmerk. Dat blijkt uit onderzoek van Ruigrok | NetPanel, uitgevoerd in samenwerking met de Amsterdam International Fashion Week.

Voor het onderzoek van Ruigrok | NetPanel voor de AIFW werden ruim 500 Nederlanders ondervraagd over mode en jeans. Gevraagd naar het meest toonaangevende jeansmerk werd ons eigen Nederlandse G-Star door maar liefst 26% genoemd. Daarna pas volgen Diesel (20%) en Levi’s (14%). De jeans domineren het straatbeeld, maar Nederlanders vinden een spijkerbroek het moeilijkste kledingstuk om aan te schaffen. De ondervraagden blijken gemiddeld 5,4 spijkerbroeken in de kast te hebben liggen. Slechts 3% draagt een skinny. Een op de vijf zegt nooit een ‘baggy jeans’ of ‘boyfriend jeans’ te gaan dragen.

Overigens blijkt de economische crisis wel invloed te hebben op het koopgedrag in het algemeen. Bijna 40% recyclet kleding van de vorige zomer, 10% koopt door de economische veranderingen kleding bij de tweedehands kledingwinkel en 15% koopt door de crisis nu meer bij modeketens als H&M, ZARA en Mango.