TOP

Froukje de Both stralend zwanger op catwalk Jos van Raak

Niet een van de bekende hotels die regelmatig gebruikt worden voor modeshows, maar de Westerkerk in Amsterdam was het decor van de najaarsshow van Jos van Raak. Internationale merken deelden de catwalk met de ontwerpen van Jos zelf.

Zoals we inmiddels gewend zijn bij Jos van Raak, bestond het eerste deel van de show uit modellen van bekende hippe merken als By Malene Birger en Day die hij in zijn winkel aan de Leidsestraat voert. Het tweede deel van de show was bestemd voor de ontwerpen van Jos zelf. Was zijn vorige collectie avondjurken “bloemig” en meisjesachtig, dit keer toonde hij een volwassen en elegante lijn in effen zijden stoffen. Hoofdkleuren zijn zwart, appeltjesgroen, hardroze en crème, en dat leidt tot een rustige, uitgebalanceerde collectie. Het silhouet is bij alle ontwerpen slank en zwierig, de uitwerking telkens weer verrassend. Zo is er een jurk met een asymmetrisch lijfje, uitgevoerd in groen en in zwart, en een sexy baljurk met een superkorte voorkant en een lange achterkant, in crème en in zwart met kanten bovenstuk.

Bij de aankondiging van zijn show beloofde Jos een spectaculaire finale, en die belofte kwam hij na. Froukje de Both betrad als slotmodel de catwalk, blozend en zwanger, in een eenvoudig, maar supervrouwelijk bruidstoilet.