TOP

Fringe Projects van Vibskov en Emenius in Zeeuws Museum

Wie afreist naar het Zeeuwse Museum in Middelburg komt voor een aangename verrassing te staan. De twee Scandinavische designers Henrik Vibskov en Andreas Emenius toverden alle expositieruimtes om in werelden vol franjes. Afgelopen vrijdag openden zij de tentoonstelling op spectaculaire wijze.

The Fringe Projects, de naam zegt het al, gaat over randen ofwel franjes. In alle tien projecten staan deze ‘fringes’ centraal. Zo is er een wasserette waar bezoekers hun ziel kunnen laten schoonwassen en een gigantisch rood tapijt dat perfect aansluit op de Zeeuwse tapijten van de vaste collectie. Dit laatste is de reden voor het Zeeuwse museum om de ontwerpers Henrik Vibskov en Andreas Emenius uit te nodigen. Het museum wil namelijk onderzoeken wat de integratie van een tijdelijke expositie met een vaste collectie doet.

Het Zeeuwse museum is trouwens niet de eerste plek waar het project te bezichtigen is. Het creatieve duo werkt al jaren aan The Fringe Projects en de eerste negen delen waren dan ook al te zien in Milaan, Zürich en Kopenhagen. Middelburg is in dit rijtje uiteraard een vreemde eend in de bijt en juìst daarom de reden voor de ontwerpers om voor deze locatie te kiezen. Meer hierover weten? Bekijk dan onze reportage!

De expositie duurt nog tot en met 7 juni.