TOP

Boumy by Jan Jansen in Leder en Schoenen Museum

Jan Jansen (70) viert dit jaar zijn vijftigjarig jubileum als schoenontwerper. In het Nederlands Leder en Schoenen Museum is een expositie ingericht met ondermeer de babyslofjes die hij ontwierp voor Boumy.

Jan Jansen heeft de afgelopen vijftig jaar duizenden schoenen ontworpen. Vele daarvan zijn niet verder gekomen dan de tekentafel, andere zijn gesneuveld als proefmodel. Alleen de modellen die door hemzelf en door zijn vrouw Tonny werden goedgekeurd, brachten het uiteindelijk tot in de winkel.

De samenwerking tussen Boumy en Jan Jansen ontstond in 2007 tijdens de veiling In his shoes, bij veilinghuis Christie’s  ter ere van zijn 65ste verjaardag. De serie die toen voor Boumy door Jansen werd ontworpen had alle elementen die je in de schoenen van Jan Jansen verwacht: vernieuwend, verrassend, origineel en humoristisch.

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum wil met deze expositie een compliment maken aan Jan Jansen. De tentoonstelling is vooral een eerbetoon aan een kunstenaar die niet alleen het ambacht van schoenmaker trouw is gebleven, maar bovenal zichzelf.

De expositie Complimenten van/aan Jan Jansen is nog te zien van 8 oktober 2011 t/m 22 januari 2012 in het Nederlands Leder en Schoenen Museum.