TOP

Forever 21 opent winkel in Antwerpen

De Amerikaanse kledingketen Forever 21 opent op 3 september een winkel in Antwerpen. Eind juli opende de retailer al een winkel in Brussel. De openingen in België zijn onderdeel van de Europese expansie van het bedrijf.

De nieuwe winkel van Forever 21 komt aan de Meir, de bekendste winkelstraat van Antwerpen. De flagshipstore meet maar liefst 5.000 vierkante meter en verkoopt naast de ‘gewone’ vrouwencollectie Forever 21 nog vier andere labels van de keten: Heritage 1981 (een op vintage geïnspireerde collectie voor vrouwen), Love 21 (volwassen en sophisticated vrouwenlijn, hier valt ook de maternity collectie onder), 21 Men (mannen) en Forever 21+ (grote maten).

Europese expansie

Forever 21 zette eind 2010 de Europese expansie in met de opening van winkels in Dublin en Birmingham. De afgelopen maanden kwamen daar filialen bij in Londen, Wenen (2x) en Barcelona. De bedoeling is dat er in elke belangrijke Europese stad een winkel opent. Hoewel er volop wordt gespeculeerd over de opening van winkels in Nederland zijn deze berichten nog niet bevestigd. Maar dat zal vast niet lang duren, want het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum van Forever 21 zitten in Nederland (in Breda en Bergen op Zoom).

Social media

Forever 21 richt zich met betaalbare hippe collecties op hetzelfde publiek als H&M, New Look, River Island en Zara. De keten bestaat sinds de jaren tachtig en behoort momenteel tot een van de snelst groeiende retailbedrijven ter wereld. Het bedrijf is erg actief met marketing via social media.