TOP

Forever 21 opent eerste Europese kledingwinkel in Wenen

Afgelopen weekend opende Forever 21 de eerste kledingwinkel op Europese bodem in Wenen. Het Amerikaanse kledingmerk is volgens eigen zeggen klaar om Europa te veroveren.

De 4100 m2 grote, drie verdiepingen tellende winkel is gelegen op een toplocatie van de winkelstraat Mariahilfer Straße, waar ook andere ketens als H&M, New Yorker en Vero Moda zich bevinden.

Klaar voor Europa
Met de lancering in Wenen luidt Forever 21 de expansie in Europa in, zo bevestigde Linda Chang, dochter van oprichter Don Chang en marketing manager van het bedrijf. Voor de opening reisde ze vanuit het hoofdkantoor in Los Angeles naar Wenen. “We hebben de Europa de afgelopen jaren goed bestudeerd. Nu voelen we ons klaar om de Europese markt te betreden”, zei Chang tegen Textilwirtschaft. “De snelheid van onze expansie zal volledig afhangen van de beschikbaarheid van geschikte locaties.” 

De volgende openingen zijn deze zomer in Barcelona, nog een winkel in Wenen en Londen. In november openen twee winkels in Dublin en Birmingham. Hoewel al werd gespeculeerd over winkels in Rotterdam, zijn deze berichten nog niet bevestigd.
 
Miljardenbedrijf
Forever 21 werd in 1984 opgericht door Don Chang en is nog steeds in handen van de familie. Er zijn meer dan 500 winkels en dit jaar moet de verkoop stijgen tot meer dan 3 miljard dollar (2 miljard €). Forever 21 is vooral gericht op jonge vrouwen en biedt kleding, schoenen, tassen, kleding en mode sieraden tegen lage prijzen.