TOP

FoodMeetsFashion in de Bijenkorf Kitchen

Gisteren opende de Bijenkorf haar nieuwe restaurant, Bijenkorf Kitchen. Met het thema FoodMeetsFashion werd de opening bijgewoond door een aantal coryfeëen uit de wereld van mode en food, zoals Daryl van Wouw, Jan Jansen en kok Paul Fagel. De opening werd verricht door culinair recensent Johannes van Dam.

Op vijfde etage, de plek waar voorheen de Chill Out was gevestigd, zit nu Bijenkorf Kitchen. In totaal zijn er acht kookeilanden met elk een eigen keuken, van Aziatisch tot mediterraan.

Bij de opening liepen gemaskerde dames met enorme jurken rond. Elke jurk bestond rondom uit een reeks compartimenten die verdacht veel op de bekende schoenenzakken van het Zweedse interieurmerk leken. In deze vakjes zaten kleine pakketjes sushi, die bezoekers konden pakken.

Ook aanwezig een delegatie van het Leger des Heils. De aanwezige prominenten doneerden tezamen 10.000 euro voor het kerstdiner voor dak- en thuislozen dat de heilsoldaten jaarlijks organiseren.

Na een dagje fanatiek shoppen kun je dus prima terecht voor een verse versnapering. En, Amsterdam is weer een prachtig dakterras rijker. Ook een geruststelling: naast alle sushi’s en pasta’s is ook het ouderwetse bordje patat met mayonaise nog steeds verkrijgbaar.