TOP

FNG Group neemt shopping service Suitcase over

FNG Group, moederbedrijf van merken als Miss Etam en Steps, neemt de Belgische online shopping service Suitcase over. De twee ondernemers achter de shopping service voor mannen zijn verheugd over de samenwerking: “We waren al een tijdje op zoek naar een partner, dus we zijn erg blij."

“We waren al een tijdje op zoek naar een partner om de gewenste groei te kunnen behalen,” aldus Joop Wanten, mede-oprichter van Suitcase aan Textilia. “Daarom zijn we erg blij dat we met FNG Group kunnen samenwerken.”
 
Joop Wanten en zijn zakenpartner Geert Mertens blijven nog gewoon aan als de zaakaanvoerders van Suitcase. Hoewel de twee Belgische ondernemers Suitcase zeker willen doen groeien, hebben ze niet per se de ambitie om zo groot te worden als concurrenten The Outfittery of The Cloakroom. “We zijn in de afgelopen jaren organisch gegroeid en nu wordt het tijd om datgeen wat we hebben neergezet nog sterker te maken.”

 

Suitcase, een online shopping service voor mannen, is in 2013 opgericht door de Antwerpse ondernemers Joop Wanten en Geert Mertens. In februari 2017 maakte het bedrijf de overstap naar de Nederlandse markt. “Jullie markt is hier veel meer klaar voor dan de Belgische,” vertelde Wanten destijds aan Textilia

 
FNG Group is een modeconcern dat eigenaar is van voornamelijk dames- en kindermodemerken als Miss Etam, Steps, Claudia Sträter en Fred&Ginger. Met de overname van Suitcase wil het beursgenoteerde bedrijf zich meer gaan toespitsen op mannenmode.