TOP

Firetrap verkocht aan Sports Direct

Het Engelse young fashion merk Firetrap heeft een nieuwe eigenaar. Moederbedrijf World Design & Trade is overgenomen door Sports Direct, een van de grootste sportmodebedrijven van Engeland.

Het Engelse World Design & Trade, moederbedrijf van de merken Firetrap, Fullcircle en Sonneti, moest in maart uitstel van betaling aanvragen vanwege financiële problemen. Sports Direct kwam al vrij snel in beeld als potentiële koper van de merken en inmiddels is de deal rond. Het bedrijf neemt alleen de merken en de groothandelsactiviteiten over (inclusief concessies) en niet de retailtak. Er worden daarom zes Firetrap winkels gesloten.

Grootste sportretailer

Sports Direct International is de grootste sportretailer in Engeland, met bijna 500 winkels onder de formules SportsDirect.com (voorheen Sports World), Lillywhites en Field & Trek. Onder de naam Sports World zijn er vier winkels in Nederland. Verder heeft het bedrijf een tiental merken en licenties in het portfolio, waaronder Goldigga, Dunlop, Everlast, Kangol, Lonsdale en No Fear.

Lifestyle divisie

Firetrap zal niet bij SportsDirect verkocht gaan worden. Het merk wordt volgens Textil Wirtschaft samen met Full Circle ondergebracht in de Premium Lifestyle Divisie van Sports Direct. Hieronder vallen ook de onlangs overgenomen modeketens USC en Cruise Clothing, waar de merken wél in de rekken komen te hangen.