TOP

Fir-Tex dient klacht in tegen Power Balance

Het bedrijf Fir-Tex heeft bij de Reclame Code Commissie een klacht ingediend tegen Power Balance in Nederland. Volgens het bedrijf is er geen wetenschappelijk bewijs dat de balansbandjes het evenwicht, de kracht en de lenigheid verbeteren en is dus niet uit te sluiten dat er sprake is van misleiding.

De balansbandjes van Power Balance staan in ons land de afgelopen weken volop in de belangstelling sinds voetballers van het Nederlands elftal zich hier positief over uit lieten. In de media werd hierdoor veel aandacht besteed aan de balansbandjes waarbij vaak de beweringen van de website van Power Balance werden aangehaald.

 

Fir-Tex Ltd, met haar hoofdkantoor op Cyprus, heeft besloten een klacht in te dienen bij de Reclame Code Commissie via haar advocaat in Nederland. Voor zover Fir-Tex weet, is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat de armbandjes inderdaad doen wat op de website wordt beloofd. Het bedrijf is van mening dat de consument mogelijk slachtoffer kan worden van deze reclame-uiting en vraagt daarom het oordeel van de Reclame Code Commissie. Die doet over enkele weken uitspraak.

 

Fir-Tex ontwikkelt zelf een materiaal dat naar eigen zeggen de microcirculatie, de balans, de mobiliteit en dus de algehele prestatie verbetert. Fir-Tex is een geprepareerde stof die thermische stralen opvangt die door de lichaamswarmte worden uitgestraald. Deze zogenaamde Far Infrared Rays (FIR) worden gebruikt om energie terug het lichaam in te sturen. Het materiaal is verwerkt in een vest dat volgens het bedrijf onder strikte wetenschappelijke protocollen is getest.