TOP

Finalisten vakjuryprijs ING Retail Jaarprijs bekend

De vakjury van de ING Retail Jaarprijs heeft drie winkelketens en drie zelfstandige winkeliers genomineerd voor de hoofdprijzen. Blijdesteijn Mode uit Tiel en Maggy's Mode uit Bunschoten-Spakenburg dingen mee naar de hoofdprijs voor zelfstandige winkels.

Twaalf winkelketens en vijf zelfstandige winkeliers hadden zich begin juli 2012 gekwalificeerd voor de tweede ronde van de Vakjuryprijzen van de ING Retail Jaarprijs, waarna klantonderzoek bij deze winkels werd gedaan en mysteryshoppers de winkels beoordeelden. 

Finalisten 

In de categorie Beste Zelfstandige Winkel strijden Blijdesteijn Mode uit Tiel, Maggy’s Mode uit Bunschoten-Spakenburg en Blaauw Woonidee uit Jubbega om de vakjuryprijs Beste Zelfstandige Winkel van de ING Retail Jaarprijs. In de finale voor de categorie Beste Winkelketen vinden we dit keer geen modebedrijven. Hier gaat het tussen Deen Supermarkten, De Tuinen en Karwei.

Rapportcijfers

“Alle winkelketens scoren vrij hoog in het klanttevredenheidsonderzoek. Hun score was gemiddeld echter minder hoog dan die van de zelfstandige winkels. Winkelketens behalen een gemiddeld rapportcijfer van tussen de 7,6 en 8,4. Het gemiddelde rapportcijfer van zelfstandigen ligt tussen de 8,4 en 8,9”, zegt Henk Gianotten, voorzitter van de Vakjury ING Retail Jaarprijs.

Uitreiking

Deze maand bezoekt de vakjury de finalisten tijdens de jaarlijkse Vakjurytour en op basis hiervan worden de definitieve winnaars gekozen. De vakjuryprijzen worden op 14 november 2012 uitgereikt tijdens het ING Retail Jaarprijs Gala in theater Spant in Bussum. De ING Retail Jaarprijs bestaat naast de vakjuryprijzen ook uit twee publieksprijzen voor zelfstandigen en winkelketens en een aantal kleinere prijzen, zoals Beste starter en Leukste winkel om bij te werken.