TOP

Piet Zoomers wordt Zoomers

Moderetailer Piet Zoomers gaat verder onder de naam Zoomers. Op 6 september opent het bedrijf de tiende winkel. Deze 'city store' in Den Bosch is ingericht volgens een nieuw retailconcept.

De nieuwe winkel van Piet Zoomers is gevestigd in één van de bekendste gebouwen in ‘s-Hertogenbosch: het oude postkantoor aan de Kerkstraat. Het totale winkeloppervlak, verdeeld over twee verdiepingen, beslaat 3.000 m2 en is volgens het modebedrijf ‘volledig aangepast aan de nieuwste trends in winkelen’. Verantwoordelijk voor het nieuwe winkelconcept is Hans van den Hout, directeur eigenaar van winkelinrichter Retaillab.

De Zoomers City Store verkoopt natuurlijk mode, maar er zijn ook lifestyle- en homeaccessoires, gadgets en gifts te koop. Daarnaast heeft de winkel een café met terras, waar tweesterrenchef Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen het menu samenstelde.

“Dit concept past niet in elke Nederlandse stad”, zegt Richard van Roon, één van de twee eigenaren van Zoomers. “‘s-Hertogenbosch is een gezellige en Bourgondische stad, waar ook nog eens veel toeristen komen. Maar als het concept aanslaat, gaan we het zeker uitbreiden.”

Piet Zoomers werd in 1972 opgericht. In 2004 nam Bas Zoomers het bedrijf over van zijn vader Piet, samen met zakenpartner Richard van Roon. Het modebedrijf heeft inmiddels negen vestigingen in Gelderland en Overijssel en een online webshop. Met de opening van de nieuwe winkel in Den Bosch gaat het bedrijf verder als ‘Zoomers’.