TOP

Filling Pieces lanceert shirt ter ere van Keti Koti

Ter ere van de viering van Keti Koti, de jaarlijkse viering en herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen, heeft het Amsterdamse kledingmerk Filling Pieces een limited edition voetbalshirt met pin gelanceerd onder de noemer Unity for Surinam.

Met Unity for Surinam wil het modemerk geld inzamelen voor drie Surinaamse initiatieven: Youth Empowerment Suriname, The Black Archives en Covid relief fund Surinam (SU4SU). Dat meldt het merk in een persbericht. De doelen zetten zich in voor het belang van Surinaamse jongeren om de cultuur te bewaren en te bewaken en bij te dragen aan een positief zelfbeeld voor alle Surinamers en mensen met een Surinaamse afkomst. Het voetbalshirt staat voor de gemeenschappelijke support van de community en laat zien dat we ondanks alles, nog steeds met elkaar verbonden zijn. Daarnaast zamelt SU4SU geldt in voor de gezondheidssector in Suriname omdat het land ernstig getroffen is door het coronavirus. [Tekst gaat door onder het artikel.]

Verbonden

Filling Pieces voelt zich sterk verbonden met de voormalige Nederlandse kolonie Suriname, omdat oprichter en creative director Guillaume Philibert zoon is van Surinaamse ouders. Verschillende bekende mensen staan model in de campagne, zoals tv-presentator Defano Holwijn, rapper Dio, zangeres Safa Liron en Latanya Alberto, DJ Jarreau Vandal (zie foto hieronder) en comedian Roué Verveer.

Foto’s: Filling Pieces