TOP

FGHS Outdoor University gaat voor ‘het typische outdoorgevoel’

Als je er over nadenkt is het eigenlijk onlogisch dat het nog niet bestond. Naast het Winterevent en een workshop voor de tennis- en de runningbranche organiseert de FGHS nu een evenement voor de outdoorsector. Op 10 en 11 mei wordt in natuurgebied Kotterbos in Flevoland de FGHS Outdoor University gehouden.

“Het idee is er al langer”, zegt Dirk Vinken van de FGHS. “Maar het is altijd blijven steken in de ontwikkelingsfase. De tijd is er nu écht rijp voor. Er willen veel leveranciers meewerken, en ik verwacht dat de detaillist ook geïnteresseerd is.”

Kennisoverdracht is volgens Dirk Vinken van de FGHS het belangrijkste doel. “Net zoals het bij onze evenementen voor tennis, running en wintersport ook is. Er zijn workshops met deskundige sessieleiders en er is een praktijk gedeelte waarbij deelnemers producten kunnen testen. Maar daarnaast willen we het typische outdoorgevoel laten beleven. Er is een overnachting, en deelnemers moeten zelf hun eten klaarmaken. En ook aan amusement is gedacht.”

Hoewel het evenement al heel snel dichterbij komt, verwacht de FGHS voldoende deelname. Inschrijven kan via hooi@fghs.nl. Detaillisten in de outdoorsector krijgen binnenkort een uitnodiging.