Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

Fabienne Chapot showt zomercollectie 2018

Fabienne Chapot hield op woensdag 28 juni haar allereerste modeshow in Amsterdam. De zomercollectie voor 2018 werd gepresenteerd in de retrofantasie van het zonnige Hollywood van de jaren ‘50 en vroege jaren ‘60.

De collectie van Fabienne Chapot voor zomer 2018 is een aaneenschakeling van ultravrouwelijke silhouetten in zijdeachtige stoffen, verfijnd borduurwerk met kraaltjes in de vormen van papayas en palmen en rijke prints met citrus- en palmbladeren, kreeften en bloemen. Veel blote schouders en ruches, lange jurken met soms een open rug, soepel vallende bloesjes, wijdvallende pantalons, korte jasjes en een sexy badpak in papaya print met ruches.

Fabienne Chapot ss18 (5)Fabienne Chapot ss18 (1)

Alle looks werden vergezeld door open muiltjes, slides (zoals jacquard loafers in dezelfde print als de kleding) of sandalen met (plateau)hak. Bij nadere inspectie bleken veel van de schoenen versierd met kralen in de vorm van een toekan of palmboom. Ook de tassen werden beschilderd in de prints uit de collectie, aangevuld met opvallende tassen in de vorm van tropische vissen of een schelp.

Fabienne Chapot ss18 (3)Fabienne Chapot ss18 (2)

Voor de consument was de show live te volgen via Insta stories. Daarop introduceert het label nu 3 T-shirts uit de zomercollectie 2018, die direct te koop zijn op de webshop van Fabienne Chapot. Deze T-shirts met de tekst Aloha zijn er in de kleuren zachtroze, lichtblauw en wit. De show werd afgesloten met een Summer Garden Party in hetzelfde Hollywood Heat thema met tropische planten, rotan, loungematrassen in papayaprint en tropische cocktails.

Fabienne Chapot ss18 (6)Fabienne Chapot ss18 (11)

Fabienne Chapot begon haar merk Fab. ruim tien jaar geleden met de bekende tas met harten. Al snel groeide Fab. uit tot een accessoiresmerk met tassen, schoenen en andere accessoires. Een jaar geleden werd het merk omgedoopt tot Fabienne Chapot en werd er een kledinglijn gelanceerd, die wordt gekenmerkt door kleur en prints. Fabienne Chapot ss18 (7)Fabienne Chapot ss18 (8)Fabienne Chapot ss18 (9)Fabienne Chapot ss18 (10)Fabienne Chapot ss18 (12)Fabienne Chapot ss18 (13)