TOP

Euretco en Intres organiseren gezamelijke inkoopbeurs

De kogel is eindelijk door de kerk: Intres en Euretco gaan samen een inkoopbeurs organiseren. De eerste mannen- en vrouwenmode edities vinden in augustus in Brandboxx Almere plaats.

Na een aantal seizoenen van onderhandelingen en discussie hebben Euretco en Intres eindelijk besloten de handen ineen te slaan. In augustus organiseren zij samen een vrouwenmode én mannenmode inkoopbeurs. Voor beide partijen wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. Zo is het volgens senior accountmanager mannenmode bij Euretco, Joop Beentjes, veel efficiënter voor ondernemer én leveranciers om één keer bij elkaar te komen. “Het kost leveranciers nu te veel tijd en moeite om twee keer de stand op te bouwen.”

Neutraal terrein
Euretco en Intres zochten naar ‘neutraal’ terrein om de beurs te organiseren en kwamen uit bij Brandboxx Almere. Beentjes: “Deze locatie is goed voor iedereen te bereiken. Daarnaast is er voldoende en gratis parkeergelegenheid.”

Jas&zo
Sinds het vertrek van Henk Havinga (directeur mode bij Intres) zijn de plannen voor de gezamelijke beurs even stil komen te staan. Arie Schreuder, directeur Retailsamenwerking bij Intres legt uit: “We hebben de tijd genomen om intern te kijken wat de goede richting is. Toen ons eerste gezamelijk initiatief, de jassenbeurs Jas&zo, succesvol bleek te zijn, besloten we om een professionelere beurs neer te zetten.”

Private label
Op de beurs staan in totaal 40 tot 45 leveranciers op het gebied van jassen, broeken en overhemden. De private labelmerken van de retailorganisaties blijven uit concurrentieoverweging wel goed van elkaar gescheiden. Op dit moment zoeken de partijen naar een geschikte locatie, in of buiten Brandboxx Almere.

De vrouwen- en mannenmodebeurzen zijn alleen toegankelijk zijn voor leden van Euretco en Intres. De precieze data worden binnenkort bekend gemaakt.

Meer weten over Brandboxx? Bezoek de minsite van Brandboxx op textilia.nl