TOP

Esprit ziet groepsomzet dalen, omzet uit retail stijgt

Esprit Holdings Limited zag de groepsomzet van de afgelopen zes maanden met 3,1 procent dalen naar 1,5 miljard euro, terwijl de omzet uit de retail met 9,5 procent steeg.

De groep behaalde een omzet van HK$18.5 miljard (omgerekend €1,5 miljard) en een netto-inkomen van HK$2,705 miljoen. De bruto winstmarge is gestegen met 2.7 procentpunten tot 54.7 procent, en de bedrijfswinstmarge met 0.3 procentpunten tot 18.2 procent. Ceo Ronald van der Vis, nu bijna een jaar aan het roer, vertelt: “Tijdens de verslagperiode heeft de groep twee nieuwe pilot-winkelconcepten geopend in Tsim Sha Tsui, Hong Kong en Oldenburg, Duitsland. Er is ook vooruitgang geboekt met betrekking tot onze productstrategie. De introductie van brandbooks en halfjaarlijkse concepten voor elke divisie leidde tot meer gedifferentieerde collecties en vernieuwing voor onze klanten. In Europa werd het contract voor een nieuw, uitbesteed distributiecentrum getekend, wat zal resulteren in het verder stroomlijnen van de goederenstromen van de groep.”

Chinese joint venture
Hij vertelt verder: “We hebben de acquisitie van het resterende belang in de Chinese joint venture aangekondigd. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor de groep aangezien China een van de grootste en snelst groeiende afzetgebieden voor kleding ter wereld is. China vertegenwoordigt een nieuwe groeikatalysator voor Esprit. Daarnaast is het ook een belangrijke stap voor Esprit op weg om een echt globaal bedrijf te worden omdat onze aanwezigheid in Azië & Oceanië aanzienlijk zal worden vergroot en zo onze geografische spreiding verder zal worden ontwikkeld.”

Ambitie
Van der Vis is er van overtuigd dat er een groot potentieel is voor het Esprit-merk, zowel in bestaande als in nieuwe afzetgebieden. “Om dit te bereiken hebben we specifieke strategische initiatieven opgestart. Deze initiatieven richten zich op het versterken van ons globale merk, onze producten, distributiekanalen, de kosten van verkochte artikelen, ondersteuningsmogelijkheden en de organisatie.” Ambitieus: “De initiatieven zullen het platform van Esprit voor groei en winstgevendheid versterken en ons in staat stellen om de vele mogelijkheden voor het merk te kapitaliseren.”

Feiten
De Esprit Groep beheert wereldwijd meer dan 830 eigen winkels en distribueert internationaal via ongeveer 12.900 verkooppunten voor de wholesale, en beschikt daarmee over ongeveer 1.100.000 m2 winkelruimte in meer dan 40 landen.