TOP

Erny van Reijmersdal failliet

De geruchten blijken waar te zijn: Erny van Reijmersdal is failliet. Een zwaar aangeslagen medewerker bevestigde het nieuws vanochtend telefonisch aan Textilia.

Gisteren is door de Amsterdamse rechtbank het faillissement uitgesproken voor modeconcern Erny van Reijmersdal. De faillissementsaanvraag is door het modebedrijf zelf ingediend. De rechtbank heeft advocaat Joris Lensink als curator aangesteld.

Nederlandse designer Erny van Reijmersdal maakte de laatste jaren een stormachtige groei door met zijn eigen winkels in binnenland en shop-in-shops in het buitenland, maar het modebedrijf blijkt niet bestand te zijn tegen de financiële crisis. Het personeel is persoonlijk door directeur Erny van Reijmersdal op de hoogte gebracht. “Door de snelle groei van het bedrijf in de afgelopen jaren bleken wij niet over genoeg vlees op de botten te beschikken om afdoende weerstand te bieden tegen de huidige economische recessie”, aldus Van Reijmersdal.

De curator is op dit moment bezig de financiële situatie van Erny van Reijmersdal in kaart te brengen. Het concern verwacht spoedig meer inzicht te kunnen verschaffen in eventuele toekomstige mogelijkheden voor het bedrijf dan wel voor het label zelf.

Eerder maakte het bedrijf al bekend te stoppen met wholesale en zich alleen nog te richten op de verkoop via eigen winkels