TOP

Dutch Sustainable Fasion Week: duurzame mode onder de aandacht

Goodbrandz, Euretco, Urgenda en het Ministerie van Infrastructuur & Milieu organiseren van 6 tot 11 oktober 2014 samen de Dutch Sustainable Fashion Week.

Van 6 tot 11 oktober 2014 organiseren Goodbrandz, Euretco, Urgenda en het Ministerie van Infrastructuur & Milieu de Dutch Sustainable Fashion Week, waarbij de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober het hoogtepunt moet worden. In deze week wordt er door het hele land duurzame kleding extra onder de aandacht gebracht door onder andere duurzame modemarkten te organiseren bij een groot aantal winkels in onder meer de top 25 shopsteden van Nederland en de grotere weidewinkels. Retailers kunnen meedoen met de campagneactie. Zij kunnen voor 475 euro een basispakket met promotiemateriaal voor duurzame kleding aanvragen, samen met ideeën voor winkelpresentatie. Ook varen de deelnemers mee op pr-activiteiten rond de campagne en worden er evenementen georganiseerd in een aantal deelnemende winkels.

Interesse in duurzaamheid
Volgens een onderzoek van Goodbrandz heeft maar liefst 68 procent van de vrouwen interesse of voorkeur voor duurzame mode. Maar slechts elf procent weet waar het te koop is. Dit aandeel blijft ook stijgen door de media-aandacht voor de misstanden in veel kledingfabrieken.

Inschrijven
Retailers kunnen zich inschrijven tot 25 augustus 2014. Er kan hiervoor contact opgenomen worden met Cécile Scheele (cecile@goodbrandz.nl), Anoesja Furst (anoesja@goodbrandz.nl), Mariska Schannink (m.schennink@euretco.com) of Linda Haverkamp (l.haverkamp@euretco.com).