TOP

Dutch Sustainable Fashion Week presenteert programma 2021

De Stichting Dutch Sustainable Fashion Week organiseert van 23 tot en met 29 september voor de achtste keer de Dutch Sustainable Fashion Week om landelijk aandacht te vragen voor duurzaamheid binnen de modesector. Het thema dit jaar is De waarde van kleding. Een van de nieuwe onderdelen is de Junior Fashion Day.

Voor het thema De waarde van kleding is door de Stichting Dutch Sustainable Fashion Week gekozen omdat de waarde die mensen toekennen aan kleding de afgelopen decennia enorm is gedevalueerd, mede door de opkomst van fast fashion. Tijdens de week van 23 tot 29 september maken consumenten kennis met mogelijkheden om bewustere keuzes te maken met betrekking tot hun garderobe. Afgelopen week maakte de organisatie een deel van het programma bekend.

Donderdag 23 september 2021 openingsshow en expositie: Yana – Meggie van Zwieten

De week wordt geopend met een virtuele modeshow van digitale kunstenaar Meggie van Zwieten, die 3D kunstwerken en digitale mode maakt met augmented reality en mixed reality. Zij presenteert de digitale collectie Yana met 13 looks. Door digitale mode te dragen, kunnen we een statement maken tegen massaproductie. De collectie richt zich op het vormgeven van futuristische kledingstukken binnen een digitale context, maar nog steeds in verbinding met de fysieke wereld.

Donderdag 23 september 2021 – Lancering ‘revalue our clothes’ test.

In samenwerking met communicatiebureau Make Sense heeft DSFW een toegankelijke test ontwikkeld, waarmee consumenten kunnen zien hoe zij kleding waarderen en ontvangen ze tips die hen helpen bij het maken van bewustere keuzes. De lancering vindt plaats via een influencer-event in samenwerking met retailer JeansCentre. Deze test zal tijdens de week viral gaan.

Vrijdag 24 september 2021 – TikTok event

Dit jaar is de DSFW een samenwerking aangegaan met social media platform TikTok. Speciaal voor hun gebruikers organiseert TikTok met Meggie van Zwieten een event, waarbij de Yana fashion show gelivestreamd wordt op het TikTok kanaal. Ook volgen er gedurende de week verschillende tutorials om kapotte kleding te repareren. Het volledige TikTok programma wordt binnenkort bekendgemaakt op de website.

Dinsdag 28 september 2021 – Dag van de Awareness

Als officiële partner organiseert de Mumster Movement de Awareness Day – full circle. Op deze dag zullen er allerlei intieme en interactieve events worden georganiseerd om het onderbewustzijn te prikkelen en het bewustzijn omtrent mode voorgoed te veranderen. Als onderdeel van dit programma worden door heel het land, in verschillende steden, de documentaire Full Circle en de gelijknamige circulaire kledingcollectie, gemaakt van gedoneerd textiel, gelanceerd.

Woensdag 29 september 2021 – Junior Fashion Day

Op de laatste dag van de DSFW, is de aandacht op de kinderen en jongeren gericht. Het programma van deze dag is tot stand gekomen door officieel partner Alexandra Linn. Een belangrijke doelgroep want dit is de generatie die opgroeit in een tijd waarin verduurzaming van onze maatschappij van groot belang is. Daarom zijn er op verschillende plaatsen in het land activiteiten zoals een kleurplatenwedstrijd, voorleesacties en workshops. In samenwerking met stichting Technotrend worden deze week verschillende challenges uitgeschreven en wordt samengewerkt met Textielrace die verschillende races starten tijdens de DSFW.

Duurzame merken in de winkelstraat

Tijdens deze week worden ook de duurzame merken in de winkelstraten extra zichtbaar. Verspreid over verschillende gemeenten en locaties in Nederland en in samenwerking met scholen, modezaken en instanties faciliteert de DSFW festiviteiten, catwalkshows, lezingen, winkelroutes, workshops, tentoonstellingen en debatten door heel het land. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt op dsfw.nl en de social mediakanalen Facebook, Instagram en TikTok.

Foto: Dutch Sustainable Fashion Week