TOP

Dutch Design Fashion Architecture officieel van start

Minister Ronald Plasterk en de Staatssecretarissen Frank Heemskerk en Frans Timmermans gaven gisteren in Den Haag het officiële startsein voor het Dutch Design Fashion Architecture (DutchDFA) programma.

DutchDFA wil de positie van Nederlands design, mode en architectuur in het buitenland duurzaam versterken. Dat doet de nieuwe organisatie door meerjarige programma’s op te stellen gericht op specifieke landen: China, India en Duitsland.

De initiatiefnemers van DutchDFA zijn Premsela, Nederlands Architectuurinstituut, Atelier Rijksbouwmeester, BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers), BNA (Bond van Nederlandse Architecten), BNI (Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten), Modint en de Nederlandse creatieve steden Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht,

Het DutchDFA-programma wordt gesubsidieerd door de Ministeries van Cultuur Onderwijs en Wetenschap, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken. Zij investeren elk jaarlijks één miljoen euro in het DutchDFA programma. De betrokken (beroeps)organisaties dragen gezamenlijk jaarlijks €150.000 bij aan de kosten van het programmabureau DutchDFA.

Het programma loopt van 2009 tot en met 2012.